Om Øye Landhandel

Øye Landhandel drives av enkeltpersonforetaket Løpeskjørt.no Tone Nordang. Organisasjonsnummer er 985664773.

Selve landhandelen er lokalisert ved foten av Slogen på Øye i Norangdal, innerst i Norangsfjorden - en fjordarm av Hjørundfjorden. Nettbutikken administreres fra Rygge i Østfold.

Min bestemor Anna Øye Nordang drev Øye Landhandel fra 1939-1979. Da tok Ingrid Øye over og hun drev butikken til 1997. Etter det har den vært stengt, inntil Hotel Union Øye tok initativ til å pusse opp lokalet og åpne butikken i 2013 med Edith Flakk Nordang som driver. Siden 2016 har den igjen vært stengt, men nå vil jeg åpne butikken våren/sommeren 2020. Forhåpentligvis går den etterhvert så bra at kanskje noen andre vil ta over og drive landhandelen på fast basis. :o)

Jeg bor i Rygge hvor jeg driver nettbutikken Løpeskjørt.no så derfor kan ikke butikken være åpen lenger enn i skolens sommerferie, samt enkelte langhelger på våren.

Min visjon er å lage en delikatessebutikk med mat- og drikkevarer fra lokale produsenter, og samtidig tilby turklær, turbøker og andre praktiske duppeditter som er kjekt å ha når man går på tur i Sunnmørsalpene. I tillegg vil jeg få laget opp en del lokale souvenirer og forhåpentligvis få inn litt kioskvarer som is og sjokolade. Smågodt i hvite spissposer blir det selvfølgelig også. Kan ikke ha butikk på Øye uten å ha med dette barndomsminnet!
I tillegg blir det enkel kafé med hjemmelagde sveler, vafler, kaker o.l.

Om dette går an å få til i en liten bygd med under 40 fastboende? Ja, det har jeg tro på! :o)

For å få til dette må Øye Landhandel ha flere ben å stå på - året gjennom. Derfor har jeg også laget en nettbutikk hvor det meste i landhandelen, utenom mat- og drikkevarer, blir solgt. Håper du husker på denne når du skal handle gaver til deg selv eller andre, ikke minst til jul! :o)

Vi ses på Øye vår/sommer 2020, og i mellomtiden håper jeg vi ses i nettbutikken!

Hilsen Tone
snart ny butikkdame på Øye